Als liedjesschrijver ben ik altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken. Zo heb ik mij ooit ten doel gesteld om voor elk seizoen een passend liedje te schrijven, alsook voor elke feestelijke gebeurtenis. Intussen zijn Kerst, Sinterklaas, zomer, vakantie, scheiding en geboorte gecoverd. Met een schok realiseerde ik me dat ik geen enkel paasliedje kende, dus ik moest ik er natuurlijk meteen een schrijven.

Met mijn vier kinderen aan tafel vroeg ik hen om te vertellen waaraan ze als eerste moesten denken bij Pasen. Geheel volgens verwachting rolden er woorden uit als kip, chocola, verven, lekker, paashaas en allerlei varianten van het welbekende eitje: omelet, paasei, eierdop, scharrelei, dooier, eigeel, eiwit, kippenei… En toen ging het loos. “iPad!”, riep de een.  “iPhone!”, antwoordde de ander. En vandaar via ‘eiland’ naar ‘eihoofd’.

Trots als ik was op deze creatieve uitkomst heb ik alle woorden verwerkt in een liedje dat elk jaar rond Pasen weer welig tiert op de basisscholen.  Met Pasen in het verschiet: hierbij de songtekst om op te oefenen zodat u de show kunnen stelen tijdens de komende Paasbrunch.

EITJES!

Paas-ei / Kippen-ei / Chocolade  hoort erbij

Eiwit /  iPad / en een omelet

Wat moet je ermee doen?

Schilder ‘m maar groen

Daarvan wordt-ie mooier

Eierdop en dooier

Paas-ei / Kippen-ei / Chocolade  hoort erbij

Ei-hoofd /  iPad / en een omelet

Heb je er teveel?

Verf je ei dan geel

Daarvan wordt-ie mooier

Eigeel en de dooier

Paas-ei / Scharrel-ei / Wees er als de kippen bij

Eiland /  iPhone

eitjes zijn gewoon / eitjes zijn gewoon

Eitjes zijn gewoon lekker!