Muziekles Mexicaanse Bas

Meester had al gehoord dat we gaan werken met het thema Groen, Namelijk Giga-groen! Op een speciale site had meester allerlei plaatjes met kleuren groen bij elkaar gezocht. Tussen deze plaatjes stonden speciale plaatjes die met muziek te maken had. Bijvoorbeeld een groen instrument of een hoesje van een muziekplaatje in het groen.

Sommige mensen houden van voetbalclubs en meester houdt van muziekinstrumenten uit andere landen. Wij weten inmiddels wel dat meester er wel heel veel van heeft. Deze week had meester een Mexicaanse Bas meegenomen. Deze heeft hij door een vriend laten maken, maar meester vond hem nog niet Mexicaans genoeg. Zijn dochter heeft hem mooi beschilderd in de kleuren die een beetje bij Mexico horen. Natuurlijk mochten we allemaal nog even proberen.

Daarna had meester nog een quiz over het verschil tussen de bas en een gewone gitaar. De quiz is op deze link terug te bekijken: https://youtu.be/sP4x1McapIM

De kinderen moesten na elke vraag kiezen aan welke kant van de klas ze moesten staan. Voor elke goede vraag kregen we een punt!