Waar gebeurd: eind jaren ’90 nam ik een paar nummers op met Tamara, waaronder I’d never. Zij werkte op een ziekenhuisafdeling met terminale patiënten en was daar het zonnetje op zaal. Ze vertelde er uitgebreid over haar leuke opnameweekend met een muzikant, genaamd Herman. Het toeval wil dat er op dat moment een man op die afdeling lag die een aantal gedichten geschreven had. Hij vertelde haar dat hij zijn hele leven op zoek was geweest naar iemand die muziek zou willen maken bij de door hem geschreven teksten, en vroeg zich af of ik daarvoor te porren was. De eerstvolgende keer dat ik haar weer ontmoette, vroeg ze of ik daar oren naar had en ik zei natuurlijk ‘ja!’. Ik was het zelf alweer vergeten, maar op een dag kreeg ik van die zingende zuster een pak teksten in mijn handen gedrukt. Precies op dat moment blies de schrijver ervan zijn laatste adem uit. Ik weet dus niks van de goede man, behalve zijn naamDick L.J. Snoeks jr.

Uit zijn prachtige teksten komt hij naar voren als een liefhebber van zowel drank als vrouwen, met een voorliefde voor Haarlem en omstreken en een afkeer van burgers en moraal. De tekst die bovenop lag heette Kapers Zuiplied. Daar heb ik al eerder een blog over geschreven.

De volgende tekst van Dick LJ Snoeks jr. die ik op muziek zette, is ‘Kleur Bekennen’. Het is een prachtige, kleurrijke, boze tekst vol metaforen, waar ik een lichte rocksong bij bedacht heb. En een panisch einde.

In december 2017 , tijdens mijn serie DropMusic Sessions, heb ik het lied opgenomen met gastvocalen van mijn oude vriend Richard Bakker, die intussen in Hongarije woont. Alle instrumenten speelde ik zelf; de koortjes heb ik ook ingezongen. Nieuwsgierig? Sinds deze week is het mogelijk om het lied online te beluisteren. Vind Herman Jager – Kleur Bekennen op Spotify of via andere media als Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, YouTube Music, iHeartRadio, ClaroMusica, iTunes, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch en Yandex Music!