Rits Rats gaat akoestisch op zondag 13 maart 15.00 / 17.00 uur in restaurant Hump Soigner te Egmond-Binnen. Gratis toegang !

De enige echte Rok en Lol formatie is afkomstig uit Egmond aan Zee en opgericht in 1989. Tijd voor een jubileum: 33 1/3 jaar. Bijna.

Rits Rats brengt hits uit de jaren 60, 70, 80 en 90 met stijl, humor en bravoure ten gehore. Naast het standaard repertoire, dat uit zo’n 300 liedjes bestaat, beschikt Rits Rats over een geheim wapen: een blik ‘Hatsikiedee-liedjes’ dat openbarst als het écht gezellig wordt.

Een unieke ‘pretband’ dus, die het speelplezier hoog in het vaandel heeft staan. Rits Rats stelt zich ten doel om elk feest tot een spetterende party te maken, waar zowel publiek, band als uitbater met een glimlach op het gelaat aan terugdenkt. Rits Rats discrimineert niet: Kuip of badkuip, akoestisch of niet, trouwerij of begrafenis, bejaardentehuis en studentensoos… u kunt het zo gek niet bedenken of Rits Rats vindt het volstrekt normaal!

Ook de grootte van het podium is geen probleem; biljarttafel of voetbalveld: Rits Rats geeft zich altijd helemaal! De intens zotte podiumact, in combinatie met de zeer gevarieerde playlist, maakt dat Rits Rats de standaard zet voor wat een band eigenlijk zou moeten zijn.

Rits Rats heeft optredens in heel Nederland met het zwaartepunt in Noord Holland, Friesland en de Achterhoek. Zo stonden ze in het voorprogramma van o.a. Golden Earring en Rowen Heze.

Cor Zwemmer – gitaar + leadzang

Koen Bosman – drums en percussie + zang

Herman de Jager – bas + zang

Hans de Jong – gitaar + zang