Ken je dat? Je hebt een dilemma en zoekt naar het juiste antwoord. Je beseft dat jij toch echt zèlf een keuze moet maken. Overpeinzingen. Slapeloze nachten. En dan plotseling … krijg je een teken. Ineens weet je het zeker, zo ga je het doen.

Keuzes maken is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Want kiezen voor het een, betekent vaak nee zeggen tegen het andere. En wij Langedijkers zijn zo gewend om in alles onze zin te krijgen … maar daar denkt het universum dus blijkbaar anders over. Afijn: tekens. Hoe herken ik die? Het kan bijvoorbeeld een cijfer zijn. Mijn aanstaande is geboren op de elfde van de elfde, dus de 11 heeft met haar te maken. Het getal 22 komt mijn hele leven al voorbij: in mijn telefoonnummer, postcode, mijn KvK-nummer, geboortedag van dochter én broer. Kortom: als ik een dilemma heb over haar zienswijze of de mijne, dan komt er vrij snel ergens een 11 voorbij. Of een 22. Klok, nummerbord, krant, whatever. Klaar. Duidelijk, universum bedankt!

Maar het kan ook op een andere manier. Toen ik op mijn 4e voor het eerst achter een drumstel zat, zong ik het liedje ‘Love is All’ van Roger Glover. Toen ik op mijn 51e op weg was naar een afspraak voor een grotere bedrijfsruimte voor mijn drumstellen, werd het liedje net op de radio gedraaid. Vandaag reed ik voor het eerst naar binnen in mijn verse Langedijker loods, met de radio aan.  Ik pakte een paar trommels uit en had een groôs gevoel. Precies op dat moment zong de autoradio ‘Love is all’.

Bevestiging. Vanzelluf!