Vanuit het dorp waar ik opgroeide, Heiloo, opereerde er vanaf 1985 een soort van ‘gevaarlijke’ band, achteraf gezien de broertjes van Guns ‘n Roses. Ruig imago, stevige straatrock en een reeks schandaaltjes zorgen voor respect en aanzien. Toen ik als broekie gevraagd werd om in die band te komen drummen, zei ik zelf al meteen: ‘Ben ik niet veel te zoet voor jullie?’ – wat mij meteen de bijnaam Zoete opleverde. Maar mijn muzikale skills bleken voldoende, en met een repertoire van 100% eigen nummers, waar ik ook aan meeschreef, wisten we in de 90’s regionale beroemdheid te vergaren met een optreden in Paradiso als hoogtepunt. We maakten vrij snel een democassette in Studio ‘t Woud ter promotie van onze muziek. Ik kreeg het als HEAO-student voor elkaar om af te studeren op het maken van een CD (niet geheel toevallig van deze band) en mocht me daar een paar maanden volledig aan wijden, met als bijkomend succesje dat de groene 4-track EP End of the Circle op de dag van de release in alle Free Record Shops te krijgen was in heel Nederland.

Na 10 jaar trouwe dienst met Perry, Pep en Skif (en wat personeelswisselingen) had ik na de moeizame opnames in Studio Jongensstad vrij plots zin in andere muziek, en vertrok ik naar de reggaeband Macamba. En dat was het einde van Graduate Love.

De songs heb ik altijd met veel plezier kunnen terugluisteren, en ons eenmalige reünieoptreden was ook een groot succes. Vandaag besprak ik met gitarist Pep (intussen woonachtig in Hongerije) de mogelijkheid om onze ‘legacy’ online beschikbaar te maken. Hij gaf akkoord , stuurde wat foto’s, en nu is het dus zover: onze eerste songs zijn wereldwijd te beluisteren.

Nieuwsgierig? Vind Graduate Love op sociale media als Spotify, YouTube Music, iTunes, Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch, iHeartRadio, ClaroMusica en Yandex Music.