Grappig! Een van mijn meest succesvolle kinderliedjes heet ‘Wil je mijn konijntjes zien?’ en die titel roept altijd veel reacties op. ik heb daar al eens een column over geschreven, en die werd gelezen door mijn oude vriendin Melissa, die nog een aanvulling had.

dit was mijn herinnering: een schone jongedame kreeg op het feestje van haar broer veel aandacht van een knappe piloot. Ze had een jurk aan met serieus decolleté en toen ze aan de piloot voorstelde om naar boven te gaan ‘om haar konijntjes te zien’ ging die daar gretig op in, met een bepaalde verwachting. Daar gingen ze, gniffelend, hand in hand. Jammer voor de piloot: boven aan de trap stond inderdaad een hok met konijntjes. Die had zij die avond gekregen van haar broer en die wilde ze gewoon aan hem laten zien. Verder niks.

De aanvulling van Melissa was: “Wij waren 14 jaar en zij was zelf jarig. Ze had geen jurk aan met decolleté, misschien jeans en een topje ofzo. We waren heel erg ontzettend straalbezopen (bij haar in huis mocht alles….🤫🫣) en zij vroeg een veeeel oudere vriend van haar broer : “Wil je mijn konijntjes zien?” De jongen was geen piloot, maar gewoon een 18 jarige scholier: haar veel oudere broer was toen F16-piloot.”

Nieuwsgierig naar het liedje? Dan heb je wat te kiezen: ik heb er een videoclip van gemaakt en sinds deze week is het mogelijk om het lied online te beluisteren in twee versies. Vind Niet alleen Voor Kids / Herman Jager – Wil je mijn konijntjes zien? op sociale media als SpotifyYouTube MusiciTunes, Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch, iHeartRadio, ClaroMusica en Yandex Music. Of luister naar de eerste demo-opname, met genoemde Melissa (die ook meegeschreven heeft aan het liedje) in de huiskamer van mijn vorige huis in Alkmaar.