Muziek uit de schoolmail, week 15

Vandaag had meester weer een interessant muziekinstrument meegenomen. Het was een kleine oefen saxofoon. We kwamen erachter dat een saxofoon en een blokfluit bijna hetzelfde zijn. Alle twee hebben een mondstuk, gaatjes en ook een gaatje aan de achterkant. Toch klinken ze anders. Een saxofoon is een blaasinstrument. In de klas hebben wij nog meer blaasinstrumenten gevonden, zoals een kazoo. Zo vonden we ook verschillende strijkinstrumenten in de klas (viool) en toetsinstrumenten (piano, keyboard). Op een filmpje zagen we een orkest waarbij alle instrumenten in groepen bij elkaar staan. Nu weten we hoe een orkest werkt!

In deze les hebben we ook geleerd dat sommige muziekinstrumenten speciaal worden gemaakt om het geluid van dieren na te bootsen. We moesten onze ogen dicht doen en meester liet het geluid van een kazoo horen. Het leek precies op het geluid van een mug of insect. Op YouTube hebben we een kort muziekfilmpje bekeken en beluisterd. Deze ging over de hommel. Hieronder de link van het filmpje.

https://youtu.be/M93qXQWaBdE

Het filmpje hebben we meerdere keren bekeken, maar elke keer met een ander instrument (trompet, gitaar, viool). In het filmpje zat een klein grapje in. De dirigent had een vliegenmepper in zijn hand!