Ik heb een seizoen in de horeca gewerkt. Op het strand, als ober. Elke dag 80 ligstoelen van een trap afzeulen, de hele dag zonbadende mensen bedienen en dan die 80 stoelen weer de trap op dragen. Elke dag opnieuw, 80 uur per week, want het was de mooie hete zomer van 1991. Mijn uurloon was matig, maar ik wist wel veel fooien binnen te slepen. Er was een moment dat ik een la vol met briefjes van 25 gulden bezat, maar dus geen tijd had om het uit te geven.

Op een dag brak ik mijn teen en had ik een dag vrij. Ik ging die dag de stad in, gaf een rondje op het terras, kocht een LP en een snaredrum en voelde me de koning te rijk.

Over die dag in 1991 gaat dit liedje. Jack ben ik, de rest spreekt vanzelf:

Sun a-shining in a bright blue sky

For just one moment I’m wondering

Why I feel so free –

What happened to me?

Then I remember:

They don’t need me at work today

I take a shower & make the bed

Brunch in the garden with my hair still wet

I love the thought of having time to myself

I tune my guitar and start to play

See the flowers

See all them bees

I love this more than the highest fees

Being free like a butterfly in the sky

In the sky

In the sky

Thus, I load up energy

Mother Nature wants this guy to be free

In the silence

In the open air

Far from the clients

When you want the stress to cease

Enjoy the days of life at ease

Feeling free like a butterfly in the sky

In the sky

In the sky

Dit liedje nam ik in december 2017 op in mijn thuisstudio Bon Coiffeur tijdens mijn serie DropMusic Sessions, met medewerking van Pauline van der Mark op fluit en zang. Nieuwsgierig? Sinds deze week is het mogelijk om het lied online te beluisteren. Vind Herman Jager –Jack’s Day Off op sociale media als SpotifyYouTube MusiciTunes, Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch, iHeartRadio, ClaroMusica en Yandex Music.