Muziekles (uit de schoolmail week 50)

In de muziekles van deze week hebben we kerstliedjes gezongen. Vooral ‘Jingle Bells’ bleek de favoriet bij de meesten te zijn. We zongen ook het liedje over ‘Rudolph het rendier’. De meeste liedjes gaan over vrede, maar dit liedje ging over pesten. Rudolph bleek een andere neus te hebben dan de andere rendieren en werd daar mee gepest. De kerstman bedacht een plannetje en Rudolph mocht vooraan in de roedel lopen. Nu wilden de andere rendieren graag met Rudolph bevriend zijn.

In het midden lagen instrumenten die bij Rudolph horen zoals de bellen. We gingen daarmee op de maat slaan, net alsof je de rendieren al hoort lopen.

In de kring lagen ook andere instrumenten, zoals verschillende trommels. Grote en kleine djembés. We leerden meteen weer hoe we ook alweer de djembé moesten vasthouden. Als het ware ‘op slot’ tussen je knieën; we hadden er onze handen niet eens bij nodig. En we moesten ervoor zorgen dat de trommels wel een beetje schuin stonden.

Meester speelde een ritme op het drumstel en wij mochten meedoen met muziek maken. Daarna mochten we 1 voor 1 een ritme voorspelen en de anderen moesten het nadoen. Wat hebben we deze les ook weer veel geleerd!