(uit de schoolmail van 19 jan 2024)


Meester had wel twee lessen voorbereid deze week. Een die hij vorige week had beloofd over de ruimte en een over de Piano. Want meester had namelijk net een heel leuk cadeau gekregen van iemand……zomaar een Piano! En die staat nu in ons muzieklokaal! Afbeelding met muziek, kleding, persoon, Keyboard

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nou dat vonden de leerlingen toch wel heel gaaf! We waren er al snel over uit, de les over de ruimte schuift gewoon een weekje op! 

We moesten allemaal dicht rondom meester staan en liet ons wat verschillende tunes horen. Je kan er namelijk klassieke muziek op spelen, maar ook popmuziek. We herkende meteen de melodie van de Pink Panter! De piano lijkt erg op het keyboard, maar die is natuurlijk veel kleiner. Deze piano is ook veel zwaarder, er zijn wel 4 juffen voor nodig om te tillen. Deze piano heeft ook wel 200 snaren. Meester legde ons verder uit dat er witte en zwarte toetsen zijn en pedalen die je met je voet kan indrukken. We mochten allemaal even naast meester op de kruk zitten om te oefenen. Een paar leerlingen lukte het al om een klein liedje te spelen.

Afbeelding met persoon, muziekinstrument, Keyboard, keyboard

Automatisch gegenereerde beschrijving