Je kunt het je bijna niet ,meer voorstellen, maar er was een tijd dat internet niet bestond. Een tijd van geen mobiele telefoons, SMS’jes of Whatsapp. Ik had wel een pieper, maar dat was niet heel handig, Maar: op mijn werk had ik de beschikking over een fax, en ik had een goede vriendin Jessica, wiens vader ook een fax had. Ik noemde haar Jessifax en we schreven regelmatig een hypermodern berichtje naar elkaar. In de 90s.

Gedurende een aantal jaren waren wij goed bevriend. Geen relatie, niets lichamelijks, maar een echte vriendschap waarin werk, studie, muziek en onze partners uitgebreid besproken werden. Ik keurde haar veroveringen en zij de mijne. En toch … er was een moment dat de spanning in de lucht hing en wij ons allebei afvroegen of ‘friends without benefits’ nog lang zou duren. Spoiler: die situatie is nooit veranderd, en we zijn elkaar onderweg in de 00s kwijtgeraakt. maar ergens in die tijd was er een ‘waarom niet?’ gedachte bij mij. Ik hoorde de zin If we’re friends forever, let’s be lovers for tonight in mijn hoofd. En dat werd in mei 1998 een liedje met een lekkere alternative rock feel: I Me Man.

Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t

Say we’re just friends

Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t

Try to understand

We wake up mornings puzzling about

how to prevent this from coming out

And everyday we try and try

not to face this grand ol’ lie

We stick together like gum & glue

proud to inform ‘bout that someone new

I cannot but I have to see Rome & die

If we’re friends forever, let’s be lovers for tonight

like brother and sister

like table and chair

like the flame and the candle

like the land and the sea

See, see me

Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t

Say we’re just friends

Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t Don’t

Try to understand

I

Me

Man

In februari 2018 heb ik het lied in mijn eentje opgenomen in mijn Bon Coiffeur studio, en: sinds deze week is het mogelijk om het lied online te beluisteren. Vind Herman Jager – I Me Man op sociale media als Spotify, YouTube Music, iTunes, Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch, iHeartRadio, ClaroMusica en Yandex Music.

Met prachtige ‘Blauwbaard’ hoesfoto!