Ik leerde mijn echtgenote Suus kennen op een school in Wormer. Zij werkte er op de administratie, ik vloog in en uit als vakdocent muziek. We hadden weinig contact. Ik vond haar een knappe verschijning, maar ook zeer afstandelijk, alsof ze een onzichtbare boerka droeg. Ik was zo’n drie jaar gescheiden en was vastbesloten om nooit meer een relatie aan te gaan. Ik vloog van bloem naar bloem, en was daar voor dat moment geheel content mee.

Op een dag in 2016 zat Suus huilend in de kantine. ik vroeg wat er aan scheelde en zij vertelde dat ze in scheiding lag en dat haar dochter in verwachting was. Sinds dat moment liep ik regelmatig naar binnen om even te informeren naar haar wel en wee. Op een dag vroeg ik: “Doe je nog wel eens iets leuks?” en haar antwoord was ontkennend. Ik nodigde haar uit voor een kopje thee bij mij thuis en had het idee om met haar naar de film te gaan of zoiets. Zij maakte duidelijk dat ze nooit meer een man wilde, ik herhaalde dat ik nooit meer een relatie wilde.

Maar een uur later zat ze op schoot en gaf ik haar een zoen. En ik wist meteen: Dit Is haar, dit is degene die ik mijn leven lang al zoek. En ik besefte dat ze net twee maanden weg was bij haar man en vast niet zat te wachten op een schobbejak als ik. En dat bleek te kloppen: in de zes en half jaar dat we samen zijn is het meerdere keren uit of bijna uit geweest. Tijdens een van die periodes in 2017 schreef ik deze tekst:

I’ve got a question:

How can a love so big / appear to be so small / after all?

I’ve got a question:

How can a love so sweet / survive that button ‘delete’ / when it’s pressed?

Is it true that I could not see / we were not living in reality?

Is it wise to say / that we went blind?

Is it true that it’s meant to be / Now everything’s so hazily

Must I accept that all is lost?

I’ve got a question:

If love is all need (all you need is love) / And it’s abundant indeed

Love till eternity

Is it true that I could not see / we were not living in reality?

Is it wise to say / that we went blind?

Is it true that it’s meant to be / Now everything’s so hazily

Must I accept that all is lost?

I’ve got a question:

If you still love me / Don’t you think it’s meant to be?

In november 2017, tijdens mijn serie DropMusic Sessions, heb ik het lied opgenomen met Sander van Woerkom (drums) en Maarten PLukker (bas). De zang en alle andere instrumenten verzorgde ik zelf. En ik liet de song horen aan Suus, op haar verjaardag 11-11-17, door de telefoon. Ik vermoed dat dit romantische cadeau er mede de oorzaak van is dat wij uiteindelijk getrouwd zijn op 22-11-22; het liedje prijkt onder de photoreel die van deze winterwedding is gemaakt. En: sinds deze week is het mogelijk om het lied online te beluisteren. Vind Herman Jager – Got a Question op Spotify of via andere media als Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, YouTube Music, iHeartRadio, ClaroMusica, iTunes, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch en Yandex Music!