Met de feestdagen voor de deur is het leven voor ons mannen -alweer- makkelijker dan voor vrouwen. Ervan uitgaande dat mannen de broek aan hebben (hoewel je daar ook niet zeker meer van kan zijn tegenwoordig): de jurkenstress begint al om zich heen te slaan. Wat doe je aan naar welke gelegenheid? Is het chique genoeg, is het niet te opvallend, is het niet te bloot, heeft het niet een te goedkope uitstraling? En als je dan eindelijk je keuze gemaakt hebt …ben je nog niet klaar. Welke schoenen? Wat doe ik met mijn haar? Welke sieraden? Moet ik niet nog wat afvallen? Zonnebankie? Nagelstudiootje? Liposuctietje of fillertje?

Maar goed: als je dan uiteindelijk al je keuzes gemaakt hebt, ben je op zoek naar een Teken om jouw keuze te bevestigen. In ons geval was dat de kat die een beweging maakte waardoor ons geluksengeltje met een bons van de plank afviel. Toen wisten wij het zeker: dit is de Goede Jurk.

Deze stress geldt natuurlijk helemaal bij bruiloften en zo. Toevallig zijn we heel druk bezig met die van onszelf; vandaag, op 22-11-22, trouw ik dan eindelijk met mijn droomvrouw Suus, die dus ook de nodige jurkenstress heeft doorstaan. Nog geen idee wat ik te zien krijg, maar het ja-zeggen zit mij in het bloed dus dat komt wel goed. Ik heet tenslotte Jager van achteren -daar zit al een ja in zelfs- en ik heb voor mezelf een geinig groen Oostenrijks Jagerspak aangeschaft om een beetje in het thema te blijven.

NB Ik twijfel alleen nog over het geweer … neem je zoiets mee naar een bruiloft? Ja of nee?! Stress…