Als muzikant wil je altijd groeien. Dus na drums, gitaar en basgitaar achtte ik het tijd voor de volgende stap: een contrabas. Maar ja, waar vind je zo’n ding? Wat is een goeie? Wat kost dat? Het antwoord kwam in onverwachte vorm: in een achterafstraatje ergens in Friesland, op weg naar de Wadden, zag ik een EDB, een Electric Double Bass. Zwart, handzaam, met hoes en in maandelijkse termijnen te betalen. Deal!

Met deze bas, die ik Tante Sidonia doopte vanwege haar ranke lijnen, heb ik vele opnames gemaakt, waarin ik ‘m heel ver naar voren heb laten mixen omdat ik dat geluid nou eenmaal zo mooi vind. Een van de eerste liedjes die ik schreef met Tante Sidonia in de hoofdrol is Longing for so long:

Please don’t catch me if I fall

Please don’t mute me when I call

Please don’t stop me when I’m running from you

Please don’t smile when you’re sad

Never going to regret things we said

when we were mad at each other

As I believe

I belong to be with you

night and day

I believe, I belong

I’ve been longing for your love

Longing for so long

Please don’t tell me we’re just friends

And that this is where the story ends

go fool another man

we both know better

So please don’t catch me if I fall

in love again

Longing for so long

Please don’t mute me when I call

out your name at night

Longing for so long

Deze song uit december ’97 heb ik opgenomen in de Midfloor studio in Alkmaar. De baas van die studio, Florian, gaf daar les aan sound engineers die wilden leren mixen. Ik was proefkonijn en mocht dar af en toe en toe op een woensdagmiddagje gratis een liedje opnemen, die dan door zijn leerlingen als lesmateriaal werd gebruikt. Bijna alles is ‘one take recording’, vandaar de live feel.

Sinds deze week is het mogelijk om het lied online te beluisteren. Vind Herman Jager – Longing for so long op Spotify of via andere media als YouTube Music, iTunes, Amazon, Anghami, Apple Music, MediaNet, Boomplay, Deezer, Instagram/Facebook, Adaptr, Flo, Joox, KKBox, Kuack Media, NetEase, Qobuz, Pandora, Saavn, Tencent, Tidal, TikTok/Resso/Luna, Soundtrack by Twitch, iHeartRadio, ClaroMusica en Yandex Music met een prachtige foto van de geest die je verlangens doet uitkomen op de voorkant!

Author Herman